M4 originál nemá nějak silnej zpětnej ráz,jen to zatlačí do ramene.A dávku cejtíš jen jako delší tlak,není tam kopnutí-jak třebas u toho Kalacha-Akašky,ten kop u akašky je výrazně větší než M4 origoš..No kolimoš tam dát můžeš jakej chceš i optiku.Otázka je jestli to k něčemu bude a jestli to vydrží.A jsou takový kopie za přibližně 1500co to nějakej čas unesou.A jsou celkem i slušný co se tejče užití.
Mě jde spíše o kolimoš vhodnej na pistoli,resp.G18C,nebo teda na nějakýho Glocka když ne na 18C, rámem shodným s 18kou.Tam jsem úplně mimo.Nikdy jsem na pistoli nic takovýho neměl.Ani optiku. A některý pistole kopou jako kůň.Co si vzpomínám jsem dával na takovou silnější vzduchárnu optiku a bylo to fajn,jen to nešlo nějak nastřílet furt až po asi 30tý ráně jsem si všiml,jak ta optika po každým výstřelu kousek odjede.
a byla to optika originál z druhýho valu-německá-super věc tenkrát,jenom ta montáž jaksi nebyla to pravý.A že by nějak zvlášť kopala ta vzduchárna to zas ne.Rozhodně ne tak,jako dnešní blowbackový pistole.Zpětnej ráz u třebas G17 od WE je mnohem menší než mám u G17 od APS-CO2.A tam bych ten kolimoš dal,páč střílím dál než 65m a nic moc přesnost a dlouho mi trvá než zamířim,tam by to bodlo.Ale co tam dát nemám zdání. Už takhle jsem si pořídil na to futrál us-army na Berettu aby se to tam vešlo s tlumičem bez potíži a teď zase kolimoš? Kam to strčím? Na výstroji místo moc není jak jsem obalenej zásobníkama,každej cenťák dobrej.Vím proč jsem nenosil moc sekundárku,páč potřebuju k tomu aspoň 3 rohlíky a neměl jsem místo na to.Všechno mi zaberou zásobníky a střelivo na primárku.To je furt dokola.Pořád nějakej problém.