Umarex HK 417

Díval jsem se, že tu pár pokusů o toto téma bylo, ale jedno se proměnilo v téma G28, tak si myslím,, že by tento kousek taky zasloužil své vlastní. Mám tu zbraň krátce a už jsem narazil na pár věcí které mne zaujaly.
1) jaká je skutečná délka hlavně HK 417 D, kvůli případnému upgradu (zatím jsem to nerozebíral), ale manuál píše 360 mm, zatímco na fórech je 330 i 300.
2) Jakou hlaveň doporučujete pro upgrade? Přemýšlím o PDI 6.05, ale ty se asi bez nějaké úpravy nedají použít ne? Jelikož co jsem viděl všechny jsou pro... (zakázané slovo začínající na A:-)
3) i při hopupu na konci střílí pořád vysoko cca 25 cm s 0.25. Vyřeší to těžší střelivo? 0.3 nebo 0.4? Samozřejmě počítám i s výměnou gumičky. V merku mám Maple Leaf nebo PDI W co vy na to?
4) dováží tu někdo z-parts? Líbí se mi vnější ocelová hlaveň 12" pro HK 417 D
A pokud se debata rozproudí a já si vzpomenu bude určitě spousta dalších dotazů a připomínek.

Re: Umarex HK 417

Hele myslím ze budeš mít délku těch 330. Já mám na ty G28 délku hlavně 20" a vnitřní je 410 mm. Používám maple leaf hlaveň - sedí bez upravy. Gumicku mám maple leaf decepticon, ale teď čekám na maple leaf delta. Všichni ji doporučuji do HK417. Kuličky - zkus 0.36, přišli mi ideální - výkon budeš mít asi podobnej. U hk417 v hop upu nic jiného neupravis než gumicku.
KWA MP9A1

Nějaký návrhy ohledně popruhu? Kde sehnat nějakej černej originál single i dual point? Co jsem tak sondoval samá kopie. A propos co používáte za iluminátory? Marui?

Tak pro všechny, kdo budou přemýšlet o výměně hlavně. Celková délka u verze D je 320 mm. A na hlavni je jedna vnější drážka dokola hned za hopup zářezem a za tím je po bocích zabroušená drážka a jedna mělká je i na hřbetě v podélné ose od začátku cca 18 mm. Hopup gumka je plochá bez ploutviček a výstupků. A teď další dotaz nějaké zkušenosti s nasazováním barrel extenderů, jak pasují k hlavni a navazují? Ona vnitřní hlaveň trochu přečnívá po odmontování krytu záblesku.