dobrý,taky jsem nikoho nedohledal kdo by věděl....ale 100% je to na tu posuvku.I to tak jde,jen nafasuješ o jednu víc a nebo jen jednu když se nenosej traky a prostrčíš tím drátem na místo traků a nebo batohu.Jen ten hřebík,upínku-hříbek někde splašit-asi udělám z nejtu.Za knoflík určo ne,jednak máš pravdu,žádnej tam, není a urval bys to.Vona ta posuvka se vlastně správně jmenovala upínka tuším...no asi jak u kterýho útvaru myslím tím tuhle:
http://www.armyprodej.eu/product/opasky ... -csla/2706 tak na běžnej opasek přišly 3 a nebo víc,podle toho co jsi tam dával,byla k tomu ta divná torna co ti uřízla ramena popruhama a nebo traky s malou polní,ale výsadkáři a průzkum měl jinou.... asi jak kde a jak kdo taky jak kdy...ale tu posuvku k tomu opatřím a když tak z nejtu půjde udělat ten druk-.hříbek.
Na techniku určo taky,bylo snad jednáno že posádky tanků a obrněných vozidel....proto maj výsadkáři obě sumky napravo a ne nalevo,nešáh by pro rohlík když je tam futrál na škorpa a takhle napravo to sice jde,ale taky hodně blbě.Na to smetí dávám majzla.Mám tam na drátěný sklopce očko a připnu to jako na traky,můžu tak škorpíka celýho pustit a tahám pak v pohodě záložku...no podle předpisu čsla to není má tam bejt ta šňůra,ale ta je myslim nějak úplně na hovno když se neskáče a je taky na hovno i když se skáče. No mít to na opasku taky bych se z toho zvencnul. Bordel mi tam teda asi taky jde,ale co nejmíň.Jen co napadá a nebo nasaje sama zbraň.Ale bouchačka je to náramná to zas jo.
No a výsadkáři měli zase jinej opasek než armáda-PS,ale mohla pasovat dohoda třeba,já ji nikdy nestudoval,páč byla i jako dvojdohoda pro policii a tím i PS-vojska ministersva vnitra.... jo taky kožený a mělo to kroužky-D ringy,nejspíš pozůstatek ze šavlí asi....a nějakej výstrojní manuál na to jsem taky neviděl.
Čoveče a nebo tam dát tu šňůru a přehodit to přes záda a rameno jako dolů,což je při tahání z futrálu dost taky na hovno,ale tak po "seskoku" jako v cizím terénu to už pak v klidu vyndáš a přehodíš....chtělo by to ten manuál na to asi.

Nebo nevim jak to soudruzi z čsla tenkrát mysleli....mysleli blbě to vím,ale aspoň s tímhle jak to mysleli,vždyť ty kluci byli na odpis když se koukneš na tu výstroj a na výstroj "zlýho imperialisty" tenkrát......blil bych

taky si tou šňůrou můžeš uříznout palici nebo se sám voběsit...děsný.