Re: KSC vz.61

Jsem rád že sem to konečně vypruboval a těšil sem se, jak si my dva zanotujeme co je na tom všechno super, takže neděle bomba. :) Pod zbytek se můžu podepsat, mám uplně stejný dojmy. Proti dlouhejm trošku boby ale je to krásně pohotový a šikovný, vejde se to pomalu až pod nos tak jsem byl samej přískok a kukanda tu a onde, to je zas uplně jiný kafe s takovym drobečkem jak má člověk volnou pazouru a ještě se dá střílet z natažený ruky jako s pistolí, ale musí se člověk dost snažit když s tim chce jednat nějak agresivnějc. Parťák paragán s SVD by mi bodnul. Ale aspoň je prča. A jak řikáš, přesně v moment kdy si někoho nastřelíš a začneš ho ochcávat tak stopka a měnit rohlíček. Jediný co mi vadilo tak jsou otevřený zásobáky, já tou levou rukou furt někde šmatlám a hrabu po zemi a pak chceš zamířit, chytíš a už je to v tom, no to mě dycky zkrátilo žíly uplně. Jsem čekal že mě to bude srát už podle obrázků a taky že jo, musim na to dávat pozor. Se silničem to naštěstí odpadá, to se drží parádně.

Vod podpažáku jsem nic moc nečekal ale sedlo si to, ve finále těžká pohoda. Vůbec mám z toho příslušenství radost, krásně to v tom pak ladí, furt se na to chodim koukat do skříně. :D Budu číhat jestli se ta tlumičová sumka někde neobjeví, ta je fakt šikovná, když nic tak ten originál můžem nechat vobšlehnout, to nějakej kožkař vyfikne ze spaní jak je to jednoduše sešitý.

Jo,tak to máš úplnou pravdu,krejt s tímhle drobkem nějakýho odstřelovače,tak máš po strostech.Pokreješ ho bez potíží a on na dálku sejme kam ty už nemůžeš,prostě není to moc na útok,ale na obranu ideál. Zatím jsem neměl lepší sapr na podobný věcičky.Ale jako singl bez kolegy s delším gunem jsi docela ztracenej.Zvlášť když do toho jdeš agresivně.To si tě vychutnaj a díky počtu nábojů nemůžeš adekvátně opětovat palbu.Ale nedám na něj dopustit, Dostane se ti adrenalinu že ti chčije z uší,páč víš že jsi v těžký nevýhodě když útočíš na kluky s dlouhejma.O tom víc si to užiješ. :D
Na ten úchop si časem zvykneš i bez tlumiče. Držim to sprostě za rohlík jak němci šmajsra.S rukavicema to jinak ani nejde.To se poddá.

Stihnul jsem v pátek skáknout do šopíku pro to podpažní pouzdro. :lol: No měli poslední,tak jsem ho teda vzal.... je jak ze skladu,úplně nový tuším 65rok...tak jako dobrý,ale chybí tam taky ten řemínek na opasek....když jsem to po něm chtěl,koukal jak puk co to po něm chci...neměl nic. Zkoušel jsem si to pak navlíct na sebe...teda nevim na koho to dělali,páč já přece nejsem žádnej obr ani Rambo,ale je to malí i na tom posledním zavěšení... :( ještě jeden druk posunout by to asi chtělo.Tak na tu vejšku ještě dobrý,ale na šířku ramen-zad je to dost blbý,ještě tak na tričko,ale když bych měl mít vršek od uniformy,tak mě to snad uřízne ruce v ramenou...doufám že se to natáhne,začnu mazat indulonou.Druhý nasrání přišlo doma,když jsem do toho dával škorpa.Ne a ne to zapnout na ten druk.Zase malí.Jestli jen bez sklopky to tam má přijít..... :( No narval jsem to tam a nechám nějakej čas působit indulonu.Jsem moc zvědavej jestli se to vytáhne a musim někde splašit ten kousek řemínku,nebo něčeho na připevnění k opasku,páč jen takhle volně je to na pikaču.Ale tak jsem rád že to mám.Páč vypadá že když by se to natáhlo bude nošení super.Snad se to natáhne.Kdyby ne,dám na závěsy nějaký kroužky aby to bylo na ty ramena jako delší..... :cry:

:D Tak natáhlo se to. Jak řemínky,tak samotný pouzdro.Ještě to není úplně ono,ale už je to o moc lepší.Neuvěřitelný co s kůží dokáže indulona.Futrál mi teda ztmavnul,což je snad ještě lepší a hlavně je to vláčný,hodně se to změkčilo.Řemínky zas tolik nepovolily,ale tahal jsem za to a nechal vyvěšený na věšáku i se zbraní,tak snad ještě 2-3 dny a bude to ok. A možná ještě promazat,páč když bych v tom spadnul do vody,mohlo by se to usušením zase srazit.

Hele Grandy,hledám ten úchytnej řemínek na podpažák,neviděl jsi to někde?Z výstroje čsla nemůžu nic takovýho najít,posuvky a podobný blbiny ano,ale na tohle nikde nic. :(
jestli to fakt nebylo myšleno jako na posuvku přímo-proč by dělali další blbinu-a obtočit kolem toho železnýho čtverce ten zbytek řemínku co visí na podpažáku a navlíknout-prostrčit na druk-hřebík.To by mi přišlo logický,ale hledat logiku u čsla v těhle letech....to vim,sloužil jsem tam....sice pozdějc,ale v podstatě to samí.... :lol:

Úchop za zásobník mi nevadí, dokonce už jsem si i zvyknul nedávat palec tam kde mě přes něj klepne hmatník, ale sejří mě jak z tý špinavý ruky napadá do tý otevřený šachty hned hlína a bordel. To mě pak drásá nervy, jak někde skřípe nějaký zrníčko musim to hned vypucovat. :)

Pouzdro šlo za nova zapnout fakt extrémně ztuha, až sem se bál že to urvu, ale stačilo promazat a nechat odpočinout. S tou spodní zápinkou teda fakt nevim. Spešl řemínek k tomu neni, napadlo mě spojit to tim kovovym hříbkem když tam jsou dvě díry jak řikáš, pak by šla ta posuvka, ale to by ta zápinka byla vyříznutá jako rovnej pásek, ne takovejhle šišoid. Všechny Čs podpažáky např. na ČZ 50/70 tam tuhle blbost maj, ale vždycky jen s jednou dírou. Podle mě je to normálně na knoflík, ale nevim o žádnym mundůru kterej by v tom místě knoflík měl. Ty pistolový podpažáky teda samozřejmě byly na "skrytý nošení" pro SNBáky a kriminálku pod sako, takže tam se to mohlo zapnout za knoflík na gatích třeba, nebo jsem i viděl verzi že to mělo místo týhle zápinky s dírou klasickej kovovej skřipec a cvaklo se to rovnou na kalhoty, ale jakej to má smysl tady u Škorpovýho netušim. Já původně myslel že to byl futrál pro složky vnitra, ne armádní, ale mečíky tam jsou tak je to jasný. Ani nevim kdo to nosil, podle mě to bylo určený do techniky, protože s tim klasickym opaskovym futrálem se nedá kloudně sedět. Jedinou zmínku o tom futrálu mám od nějakýho hloubkaře, že prej měli oba druhy, tak sem to s klidnym svědomí koupil do sbírky, ale je to pohoda, a pro výsadkáře tuplem lepší, jsem zvyklej lehat při dopadu přes pravej bok a to si s tim normálním pouzdrem na opasku neumim vůbec představit, to bych si teda bejt jima sehnal ten podpažák i kdybych měl kvůli tomu sežrat votep slámy... :D

:lol: dobrý,taky jsem nikoho nedohledal kdo by věděl....ale 100% je to na tu posuvku.I to tak jde,jen nafasuješ o jednu víc a nebo jen jednu když se nenosej traky a prostrčíš tím drátem na místo traků a nebo batohu.Jen ten hřebík,upínku-hříbek někde splašit-asi udělám z nejtu.Za knoflík určo ne,jednak máš pravdu,žádnej tam, není a urval bys to.Vona ta posuvka se vlastně správně jmenovala upínka tuším...no asi jak u kterýho útvaru myslím tím tuhle:
http://www.armyprodej.eu/product/opasky ... -csla/2706
tak na běžnej opasek přišly 3 a nebo víc,podle toho co jsi tam dával,byla k tomu ta divná torna co ti uřízla ramena popruhama a nebo traky s malou polní,ale výsadkáři a průzkum měl jinou.... asi jak kde a jak kdo taky jak kdy...ale tu posuvku k tomu opatřím a když tak z nejtu půjde udělat ten druk-.hříbek.
Na techniku určo taky,bylo snad jednáno že posádky tanků a obrněných vozidel....proto maj výsadkáři obě sumky napravo a ne nalevo,nešáh by pro rohlík když je tam futrál na škorpa a takhle napravo to sice jde,ale taky hodně blbě.Na to smetí dávám majzla.Mám tam na drátěný sklopce očko a připnu to jako na traky,můžu tak škorpíka celýho pustit a tahám pak v pohodě záložku...no podle předpisu čsla to není má tam bejt ta šňůra,ale ta je myslim nějak úplně na hovno když se neskáče a je taky na hovno i když se skáče. No mít to na opasku taky bych se z toho zvencnul. Bordel mi tam teda asi taky jde,ale co nejmíň.Jen co napadá a nebo nasaje sama zbraň.Ale bouchačka je to náramná to zas jo.

No a výsadkáři měli zase jinej opasek než armáda-PS,ale mohla pasovat dohoda třeba,já ji nikdy nestudoval,páč byla i jako dvojdohoda pro policii a tím i PS-vojska ministersva vnitra.... jo taky kožený a mělo to kroužky-D ringy,nejspíš pozůstatek ze šavlí asi....a nějakej výstrojní manuál na to jsem taky neviděl.

Čoveče a nebo tam dát tu šňůru a přehodit to přes záda a rameno jako dolů,což je při tahání z futrálu dost taky na hovno,ale tak po "seskoku" jako v cizím terénu to už pak v klidu vyndáš a přehodíš....chtělo by to ten manuál na to asi. :( Nebo nevim jak to soudruzi z čsla tenkrát mysleli....mysleli blbě to vím,ale aspoň s tímhle jak to mysleli,vždyť ty kluci byli na odpis když se koukneš na tu výstroj a na výstroj "zlýho imperialisty" tenkrát......blil bych :lol: taky si tou šňůrou můžeš uříznout palici nebo se sám voběsit...děsný.

No to je voblož za kus kůže. Byl jsem včera v Rakovníku v šopu pro tu upínku na podpažák a shopík jsem nenašel,asi ho zrušili.Neva,ale na podzim je veliká burza s militariema,bejvá každej rok jak na podzim,tak na jaře u kulaťáku v Dejvicích.Chodím tam pravidelně,už jen pokochání pohledem na parádní kousky z celýho světa mi medí.Taky jsou tam ceny že se točí hlava,ale tam bych to mohl taky sehnat.Nevzpomínám si že bych to tam viděl,ale tak nešel jsem po tom.Upínek jsem tam víděl fůry a taky různý další blbiny co se hoděj.Potřebuju toho víc,tak to projdu.Tohle je jistota teda,takže díky za upozornění.Třebas mi to ten člověk přenechá. Je to zase jak nový,takže ta cena je adekvátní.Halt zbrojení něco stojí. :) Original je prostě original.