Re: KSC vz.61
#81Včera jsem vyrazil zase do Liberce... V batohu škorpa,plyn protech,svačinu a hnedka po nezbytných blbostech kolem práce razím na oblíbený místečko na Ještěd. V Praze bylo 12C po cestě to padlo na 11C,v Liberci 10C a jak tak stoupám na místo teploměr padal až k 8,7C Teploměr-jako ruční-pokojovej,jsem přibalil taky, abych mohl sledovat teploty....Na parkovišti bylo plno, viděl jsem 3 sjezdovky a všichni jezdili na tom hnusným mokrým sněhu jak o závod,no lidí jak nasráno.Tak to mažu z batohem na druhou stranu do lesa....ještě na mě nějakej trouba volá že " Ještěd je na druhou stranu" "seru na Ještěd,jdu se cournout do lesa" odpovídám...pán nechápavě vrtí hlavou jak to že nejdu tam kam správně bych měl....seru na to a upaluju z dohledu.Po chvíli jsem sundal batoh vyndal škorpa a svačinu. Testoval jsem ponos zbraně v pouzdře na stehně-dobrý ani o něm nevím,na opasku,ještě lepší a pak ponos se šňůrou přes rameno....vše ok. Na teploměru se ustálilo 5C a tak jsem si říkal,že ze střelby nic moc nebude..... škorpík už dostatečně promrznul tu hodinku courání po lese a tak jako že to prubnu...takticky jsem si zapomněl rezervní náboje a tak jsem měl jen plnej palebnej průměr v zásobníkách... Střelivo 0,3g GGPřeřadil jsem na jednotlivý natáh a začlo to.Vybral jsem prima mýtinu,i když bylo zataženo tak tady vidět bylo dobře.Namířím na strom jako na cíl co jsem vybral a prásk.Tak úplně bez problémů,tak druhou a to samý.No až tak dobrý to nebylo,páč je to moc nahopovaný i v 0 poloze,ale do stran nejde nic.Kam namířím tam, to jde a sakra dálky o kus lepší než glocky.O slušnej kus.Blbý je to míření,paradoxně je lepší střílet z ruky jako se sklopenou sklopkou jako z pistole.Je tam vidět na miřidla,při vyklopený sklopce na to prostě nevidím.Ale v dávce to pak člověk zvládá bez problému.Moc mě škorpík překvapil,střílí sice nahoru-ale to je tím jak jsem upravil ten hopajz,to se spraví,ovšem super daleko v takovýmhle počasí.Zbyl mi jeden rohlík,páč jsem šetřil a tak jsem se vydal nazpátek k parkovišti.Před parkovištěm jsem si řek,že to dostřílím,páč jsem tam uviděl nějakou bednu.-asi starej mrazák,nebo nevim co to bylo,z boku tomu chyběl plech a koukala taková jako pěnová hmota...molitan to nebyl a polyester taky ne...něco jako je ta stavební pěnovka když se usazujou okna.Tak jsem tam pustil dávku asi 5kulí v dávce.....čumim jak puk,kule prošly dovnitř tak dám ještě jednotlivý a taky všechno uvnitř.... No sbalil jsem zbraň a jdu si vyrejpnout koule z tý bedny-jako střelivo jo. No vrazim tam nůž kolem tý díry a nic projel jsem až na druhou stranu,ale tam byl plech a kule nikde.Tak jsem projel všechny díry a kule fakt nikde Ta izolace byla tlustá odhadem 3cm a pak musely narazit na plech spadnout někam dolů.No to bych bejval nečekal takovou průraznost v tom pačasí.Tedy bylo to asi na 10metrů,ale stejně.Nechtěl bych to nakoupit na holou kůži.Spokojeně jsem škorpíka uložil do batohu a tradá domů.