Re: KSC vz.61

Abych teda ještě ...něco prostě mám ke škorpionu...Byl jsem v tejdnu V Broumově a v Liberci...byla kosa jak hrom.V Broumově +1C,ale když se teploměr vyšplhal na +5C pádil jsem do lesa to prubnout s 0,36g. Tak nic moc,teda.Dalo to tak 25-28 ran na zásobník,páč v lese byla kosa kousek větší a dostřel-přesnej dostřel šel na nějakých 55-60m,to jsem trefil co jsem chtěl-na tu dálku.Tak zas na ty teploty docela dobrý.Druhej den pádím na Ještěd,na svý oblíbený místečko....no jenže jak padal teploměr při cestě nahoru z +6C dolu,tak jsem začal mít starosti.Na vrcholu byl nejen sníh,ale i led a 0C.A zima jak v Charkově na nádraží.To mě dostalo.Docela nerad jsem to teda vyndal a že to zkusím když už tam jsem....nechal jsem škorpa při courání po lese vychladnout a dal jsem pár ran.Resp.1 zásobník na protechu samo. A s 0,36g a 0,32g a 0,3g.Tak nejlíp ty 0,36g,ale zas na těch asi 50-60m. Trochu tam i foukalo a tak ke konci dráhy střely šla kule trošku doprava,nejspíš by bodly 0,40g.Tak to ještě zkusím,ale nejspíš už s tím tlumičem.Bylo by tam bez něj málo výkonu nejspíš.A měl bych možná ještě vyzkoušet propylen když je ještě málo C.Páč co naměřil Vietnamarine s propylenem těch zhruba přes kilčo mi to na protechu nedá.
Mimochodem,ten mrazák nebo co to bylo co jsem to loni do něj zkoušel se škorpem zavrtat kule do toho izolačního bordelu,už tam nebyl,alespoň že to odklidili.Za chvíli by ten les vypadal jako skládka. Myslím, že to byla ta kravina jak se v tom pečou klobásy na matějský nebo něco takovýho. Ale to je fuk,hlavně že to tam už není.

:o ty jo to zírám vypadá to o moc líp,hlavně je tam ta blbost -komora s hopovejma srágorama,to samo bodne mít jako rezervu kdyby něco...no já jsem spokojenej,není tam moc fofru,ale je to přesný a náramně parádně to nese.Přebíjení,ponos,všecko prostě pohoda,akorát to míření je úplně v prdeli.Zkoušel jsem na to dát kolimoš.To zas je míření úplně v klídku a rychle,ale teda vypadá to strašidelně. Dával jsem tam aimpointa origoš z M4ky,ovšem to fakt je obludný.Nemůžu to tak nosit. :roll: Nehodí se to tam. V sobotu bych ho vzal s sebou na trening,když budeš mít 2 ingramy...to by byla sranda jestli se to uskuteční.Jsem už docela z toho otrávenej,jenom 6 lidí...je fakt málo. :cry:

:D No tak na Upírák jsem si vzal škorpa a měl trošku obavy,že se tam ta závada kdy škorpík po výměně rohlíku přestane střílet objeví.A taky jo.A zas jsem na to nemoh přijít. :lol: Vietnamarine se v tom taky šťoural a nejdnou šup a už to šlo.A taky přesně nevěděl jak se to stalo. :lol: No a samo v boji jsem dostřílel rohlík-výměna a znova,cvak,cvak na prázdno... :cry: Tak zachránil mě Glock a 4 rohlíky k tomu i když mě Vietnamarine stejnak sejmul,ale pak na mrtvolišti-páč nikdo furt nepřicházel jsem se do toho dal víc,vyčistil brejle a pak jsem to odhalil.Taková kravina. :D Knocker při zásunu zásobníku se otáči jako směrem vzhůru-jako u pistolí asi a pak se má překlapnout zase na kolmo-jak u pistolí.No a to se nedělo.Natáhnout a přidržet prstem je dílo okamžiku,ale funguje to pak.tudíž následně bez potíží,ale problém s automatickým překlapnutím tam byl pořád.Jako nový to nedělalo.Doma jsem byl vyřízenej a protože jsem chtěl nabrat síly na arenu v neděli,vyprd jsem se na to i na čištění.Měl jsem na arenu přichystaný jiný zbraně.Měl jsem za to,že budu muset celej spoušťák a bicí mechanismus rozhodit,což zas taková prdel není.No a včera večer jsem se do toho pustil.Stačilo vyčistit-pořádně vyčistit a škorp maká jak novej. :D Tak pánové,bacha na ten spoušťák,je dobrý prostě vzít kartáček a poctivě to vypulírovat.Žádný ojebávky.Mám dojem,že výkonej praporčík říkal něco o 3dnech po službě za špatný čištění zbraně,no netuší že jsem si nechal ze střeleb nějaký vostrý,tak se ho zeptám ještě jednou,jak to myslel :lol: Zbyly mi nějaký plastový černý pytle z misí,třeba jeden použiju. :D

Tak koukám, že bordel ve zbrani je nejčastější problém. Ale když vemu sobotní prostředí, kde bylo hodně pylu, prachu a takovýho jemnýho písečku, který se mi lepil na ruce bez rukavic, tak se není čemu divit. Já s tou M93r byl asi 3x se psem několik kilometrů a ani jsem z toho nestřílel a očividně se to zaneslo při nošení na vestě a pak mě to překvapilo u auta. Takže pro mě ponaučení čistit, ikdyž z toho nevystřelím.
Only in death does duty end.

Jo ,někdy se to vymstí.Já to dělám že čistím a co jsem plynař tak poctivě a někdy až moc často...tak baví mě to.Ale došel mi olejíček,tedy koupil jsem pak grafitovej a taky lithiovou vazelínku.....Já vyčistím, namažu,uložím.Než jedu na akci nebo na střílení,tak vyndám a vytřu do sucha...no ale to už ojebu.Nedostanu se všude tím kartáčkem a rozebírat to nechci...... :lol: a vazelinky tam zbylo dost.Nečistil jsem ani když jsem měl škorpíka venku na ty testy v Liberci a Broumově a samo ani neotřel do sucha před použitím,páč na pár rohlíků přece.... :? no a bylo to tady.Nalepilo se tam svinstvo zrovna tam kde se nedostaneš vůbec a kde bys ani neřek. Jedno zasraný maličkatý zrnko prachu a je to v háji.Tak zas to není dělaný jako podělanej kalach,vůle jak na železnici v Rumunsku,sice to funguje furt,,ale nic netrefíš,to zas škorpík je jiná liga,na co namíříš to trefíš pokud cíl chviličku postojí. :lol: Tak čistit čistit a čistit.Příště vezmu i hadr co se to dá na tom rozebrat,alespoň částečně.Kdyby jen na otření zbraní před použitím.

Šťoural jsem se v tom tlumiči...tak nějak je to skoro stavěný jak jsem chtěl já.Mě chybí akorát zápich na O kroužek a ten O kroužek.Ovšem osazení je stejně dlouhý a kroužek tam nasadím taky a těsní Proč je tam ten druhej O kroužek,ten velikej fakt netušim.Nemá tam žádnou funkci :? Proč je tam vratný brko taky nevim,ale nejspíš pro vyrovnávání úderů od blowbacku aby to pěkně jako pružilo celý.To na mým nemám.A nedám to tam. Potřebuju to uzamknout na pevno. A že tam bude po opuštění kuličky propružení mi nevadí.Nebo tedy nebude.Původně jsem očekával,že hlavní přítlačný pero bude měkčí.A o dost měkčí.No a je zhruba tak silný jako mám v UZI. Takže asi dobrý.Plastový vložky na vystředění,nevim z čeho jsou,jestli ze silonu,bude se to zadírat.Silon když se namaže,nebo i jen zvlhčí vodou,nabírá na objemu a naroste.Mělo by to bejt teflonový aby to bylo ready.Dost velkej neduh je ,že vložky nemaj koncovej doraz-tedy ta vpředu jo,ale jde s ní hejbat jako dozadu,což tedy nevadí,ale zadní leze ven a nebo dopředu podle toho jak to zašroubuješ do sebe.Musím na doraz a přední vložka nemá náběh pro vnitřní hlaveň a tak to tam rovnáš aby to prošlo tou dírou dopředu a funkce zůstala.Vypadne to skorem při každým sundání.To mi docela štve.Páč na co je ti rychloupínač,když je vnitřní hlaveň mimo osu.A při přesunech v terénu to vypadne zcela nepochybně.Tohle musím odstranit.Hodně blbý je ta nemožnost zaklopení sklopky.Ale na mým to teda funguje znamenitě,normálně zaklopim a pohoda ponos a hnedka vyklopím když potřebuju.Hrál jsem si s tím do noci a proměřoval a dumal.Odbíhal jsem k hokeji akorát když jsme dávali góly.Páč mě nic nenapadalo a čumět na to jak tele na nový vrata....musim to nechat vychladnout a určo na něco přijdu.Jinak výroba je moc pěkná,popisky monstrózní,mám z toho doslova ujímání a hlavně to funguje. :lol: Tedy svůj tlumič jsem na měřák ještě nedával.Tovární dává na kulích 0,32g plynem protech v asi 18C zhruba 104-109 naměřil jsem i 110 a 111 párkrát tak jasně naměřil jsem i míň a to u morise.V maximu to dalo 111,9.Takže možná na kulích 0,3g GG a plynu propylen by tam mohlo těch spočítaných 115m/sec bejt. Není to vůbec málo na takovýho prcka.Manipulace se zbraní vybavenou tlumičem se o moc zlepšila,páč je to konečně za co chytit.Pohyb a přemisťování palby úplně super.A dokonce už místama vidím na ty mířdla-asi si zvykám.Prostě jedním slovem parádní věcička.Mám velkou radost.Ještě doladím ten svůj verk a snad bude hotovo.Škorpík se pro mě stal úplně nejlepším kvérem co mám.Snad dokoupit rohlíky,páč těch 20 ks nábojů v jednom zásobníku je na větší boj fakt málo a kadence je děsivá.Klidně bych unes těch rohlíků aspoň 10.S tím už se dá trochu válčit.