od Stratos
Zdravím,
přidám sem včerejší zkušenost. Měnil jsem předpažbí na M4 od VFC na tom klasickém modelu, co jsou tu fotky. A dalo to celkem pěkně zabrat. Rozebírání probíhá úplně stejně jako u ostré. Pozor čepy Gasbloku jdou fakt ztuha ven a pod očkem na popruh je imbusový červík. Matice šla hodně ztuha povolit, nemám AR vercajk, takže jsem se s tím sr... hodně dlouho, bál jsem se, abych to všechno ve svěráku a sikovkách nerozštípal. Prostříkal jsem to Silkalem a nakonec to povolilo, ale rozhodně postupovat opatrně a minimálně v hliníkových čelistech. (PS. nejlepší asi bylo umístiti to do svěráku tak že čelisti byly na RIS liště a na spodku upperu, který sem sundal) Teď ta nejlepší část. Předpažbí ARES (koupeno na Anareusu 13,5'' cena 1100,-) Sedlo jako prdel na hrnec. Nic jsem neupravoval, našrouboval jsem matici a nazdar. Má celkem pěknou povrchovku a celkově mi přijde velmi pěkně provedené, jediná malá vada je, že spodní plochy RIS lišty jsou frézované trošku hlouběji. RIS lišty jsou na stejné úrovni, jen z blízka je vidět rozdíl.
Další věc. Kvér mám úplně nový vystříleno do 10 zásobníků a když jsem ho rozebíral, tak bylo vidět spousta malých šponek jak se zaběhává, tak se omílají a odštipují hranky, které vadí chodu, takže doporučuju hadr nebo kartáče a dostat dolu, následně znovu LEHCE namazat.
A poslední věc. Zbraň měla takový nepříjemný "pružinový zvuk" úplně se mi to nezamlouvalo. Takže jsem rozebral BufferTube.(PS pozor není to jako u WE kde se pružina chytá za pin, takže tady jakmile pin uvolníte buffer vylítne ven. Skočil mi doprostřed dílny, kde jsou špony od soustruhu a broušení a musel jsem ho chudáka čistit). A celou pružinu sem lehce potřel vazelínou a změna je dost znát. Zbraň má lepší zvuk, daleko ostřejší a mám z ní daleko lepší pocit.
Tak doufám, že to tady někomu pomohlo. Pokud někdo uvažuje nad Keymodem, tak ARES rozhodně za sebe můžu doporučit.
Díky, Stratos.