od veteran
Dumal jsem nad tím podpažákem jak to připevnit tím řemínkem k opasku....Grandy změř ten opasek na šířku-ten výsadkářskej.Hledal jsem na netu kde se dalo,ale výstrojový manuály nebo tak něco jak to má bejt jsem nenašel.Většinou dost blbostí ohledně čsla co se nosilo a co ne. Což je zarážející,nedávná minulost a takovejch kravin. Hodně záměn s bejvalou NDR.Jakmile tam bylo jehličí už to bylo čsla.A co jsem se ptal výsadkářskejch kluků co se mnou sloužili,tak nikdo zas nesloužil se škorpem.
Řemínek se má -teda myslím že se má jako podtočit pod opasek a někde zajistit tím drukem-hřebíkem-nejtem...jenže zbyde tam místo tak na 2cm a na to nedám nic,vyjma asi řemínku od dohody,ale ne řemenu od opasku. A dvojdohoda je stejná,jen má navíc tu druhou dohodu..Na očka-D-ringy cojsou na řemenu od dohody to nepatří určitě,to bude pozůstatek po šavli. Posuvka by tam šla,ale vzhůru nohama,páč futrál je dlouhej a co si pamatuju,tak nám vždycky gumáci říkali že opasek je to proto, že se nosí v pase a že to není podkulečník,tak se nenosí na koulích. Jde to zajistit na dirkáči US,sice podivně,ale jde.Ovšem tenkrát žádný dirkáče neměli a když, tak leda kořistní a stejně by to neprošlo.A dirkáč je stejnak 4cm širokej.... D ring by musel bejt dole-jako obrácená posuvka a pak by to šlo.Zase je moc ouzkej pro řemínek od podpažáku.Pouzdro se tam mrcasí jak blbec.Když to zajistím k opasku-co by průvlek,je to paráda nosit. Nic nepřekáží nemele se.Nějak to jít kurva musí na čsla výstroj. Zase jsem to promazal indulonou a je to tak krásně vláčný měkký hebký...teda sumky moc ne tam než se to vsákne...ale má to určitý kouzlo,že co má bejt kožený je kožený a co má bejt kovový je kovový.A kůže voní....dobový fotky nic neřeknou,není tam nic vidět jak to má bejt. Ještě zkusím plk.Stehlíka se optat, ten by to mohl vědět.Zatím věděl všecko co a jak.Jenže tohle je takovej detail.... a mám pro tebe dobovej obvaz čsla.