KSC vz.61

Kadence byla 16r/s, ale posledni 4 kule uz zasobnik nedal, moc se podchladil. Ten Guarder je hroznej sunt. Fakt ovsem je, ze v pokoji byla pres noc celkem kosa, tak se dost podchladil uz predem.

O vikendu snad zmerim znovu a lepe.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: KSC vz.61

Tak to je dobrý to stačí.Nejspíš nikdy nedáš celej rohlík na zátah.Byl to ten kratší ne? Vzal jsi k tomu i toho dlouhána na 40kulí? S tím to vypadá děsně dravě. :lol: Zase možná na to nebude sumka.

Tady jeden obrázek:
Obrázek

- "Silnič" zpětnýho rázu.
- Ocelový závorník
- A+ hlaveň s gumkou
- Něco, ...tlumícího, co už jsem zapomněl co je.
- Dřevěna pažbička "Military" - časem zkusim namontovat z ostrýho.

Rohlíky mám jen ty kratší (škoda, že nedělaj i ten na 10ran do pouzdra) - ještě dva na cestě, ať mám plný palebný průměr příslušníka 7.výsadkovýho pluku zvl.urč. Ten na 40 je nějaký scifi - i když nad ním časem přemejšlim (na noc) na NVA ženistu opásanýho výbušninama a snažícího se jen "v trenkách a kolomazi" protáhnout skrz dráty na US základnu.

No a pro porovnání jeho US konkurence:
Obrázek
Sgt Martin "Hootch" Bouda
3d Force Reconnaissance Company 1966 - 1970
USMC Force Reconnaissance Units 1942 - 1995

:D Škorpík nemá chybu je hezčí než MAC.Ta dřevěná pažbička tam musí bejt. Teprve s ní je to ono.Fakt moc hezký.Hlavně ti přeju aby to funkčnilo bez poruch. A dej se do díla.Musí to bejt radost.

40tkový k tomu dělaj,prej že je to hnedka venku,tak aby to vydrželo, 16 RPM ale není moc,nebo nepřijde mi to.Jo 10kovej by byl náramně pěknej k tomu. :lol:
Teda třebas dneska v noci se s tím plížit do půl těla bych nechtěl.Bylo to zamrzly.V Praze teda ne,ale vesnice kolem-třeba Hostivař,tam muselo mrznout. Asi by mě nepomohla ani ta kolomaz,to moc nehřeje. :lol:
Futrál máš teda orígo jo,to nemá chybu.Popřemejšlej nad tlumičem.Slušel by mu.Nejspíš by ho unes i MAC.Všim jsem si že tam má už na něj i závit.

No, dneska bych se v tom už fakt plazit venku nechtěl, červen/červenec jen. Jsem zhýčkanej sapér :lol:

Tlumič plánuju na ČSLA výsadkáře určitě, SPEAR dělá Power up verzi s českejma popiskama, bohužel vypadá modernějc než ten ze 60.let (na "proti rusákům v srpnu 68"). Futrál ještě nemám, ale stojej pár stovek, stejně jak kožený sumky apod.

Na MACa se tlumič dělá šroubovací, na hlavni na něj má i závit, bohužel bez power up, ale to bych si asi zkusil dodělat.

KSC vz.61

Takze, po pouziti UltraAir plynu zustala sice ustovka stejna jak s Guarderem (semi 95-105, davka prumer 104m/s), ovsem kule sly ven v jedny davce vsechny, kadence se dostala na spravnych 22-23r/s a bez prudkyho podchlazeni zasobniku.

Je výbornej, i když k upgrejdu jsem se, krom ručky nedostal. Resp.zkusil jsem, bohužel na vyražení některých čepů nemám k dispozici dostatečně kvalitní nářadí.

Obecně zpracování je perfektní. I ten "plastovej upper" vypadá na první omak kovově. Jinak krom "uppru", původní pažbička a pár drobných dílů je zbytek kovový, něco málo i ocel. Nově nainstalovaná dřevoručka v ruce pekleně klouže, dál si musim zvyknout dávat palec jinam, aby mi ho hmatníky neurazily, ale to bude vše o zvyku. Pocit ze střelby, hlavně teda dávkou, je boží a to je v něm základ. Jsem zvědav co s BB udělá ocelový závorník a "silnič".

Zkoušel jsem i propylen, ve výkonu - na úsťovce, nárůst žádný - naopak čísla blíže 95m/s a skoro bych řekl, že i horší konzistence (ale zatím nebrat jako bernou minci, testování nebylo dlouhý, resp.neměl jsem trpělivost testovat místo užívání si rachotu kadence), ale kope o něco víc. Předpokládám, že za to může ta krátká hlaveň, kdy MAPP prostě nemá dost času na roztáhnutí se, jako u dlouhých hlavní. Ještě uvidím zdali mu těžší střelivo nedá šanci ukázat co umí.

Každopádně s MiniMackem a Pythonem asi nejzábavnější zbraně co mám. Přes víkend z těhle tří padlo počítám kolem 1000ran :lol:

Jo je to tak u krátkejch hlavní není dost času na roztažení propylenu.Střílím nejraději s protechem.Má sice nižší výkon,ale vystřílím víc na jedno naplnění plynem.Nějakej nárůst tam ještě zaznamenáš,ale bude i nárůst spotřeby plynu-ocelovej závorník+ tlumič.Tlumič jsem viděl tuším od marui na to a ještě někdo to dělá...ale jen od marui byl naprosto bezchybnej,páč lze sklopku sklopit a nevadí.Ostatní tlumiče pak musíš nosit se sklopkou roztaženou. Takovýhle detaily mě strašně trápěj,když už to dělaj,tak ať to udělaj pořádně jako TM.Ale netuším zda ten od marui pasuje na tohohle od KSC.Co mě teda hodně zajímá je použití těžšího střeliva.Kdyby byl výkon,tak kadence by měla jít níž s použitím tlumiče a bylo by tam i dost na vypálení celýho rohlíku naráz....já vim že to nepotřebujdeš a neužíváš to jako každej plynař,ale jistota je kulomet.Nemusí se z toho střílet 0,45g,ale 0,40 by mohlo. :lol: Tohle je naprosto super,střílíš s tlumičem po lese a najednou je tu barák,tlumič dolů a šup do baráku.Zabere to maximálně půl minuty-mě u Kocháčka to jde tak do 40sec než mám z toho zas Káčko jak má bejt....- než tlumič uložíš bezpečně k výstroji a nemusíš měnit zbraň nebo se dohadovat po vysílačce kdo tam půjde s krátkou..... :lol: fakt mě ten škorpas bere hodně.A teda když říkáš že plastu málo..... a jinak kov i ocel....červíček hlodá :lol: Co se tejče tý pažbičky...nešlo by tam udělat zdrsnění? Snad by to pomohlo,je blbý kdyby to mělo vypadávat z ruky...a pogumovanej obal pažbička-víš jak se dělaj takový ty blbosti-návleky aby to neklouzalo,tak to už by mi na tom nesedělo.Zdrsnit by to mělo jít.Za stara jsem dával kousek-pásek z duše od kola aby to neklouzalo,ale smrděla mi ruka pak gumou. Svačina pak stála za prd.:lol: Chtělo by to někoho šikovnýho kdo by tam vyřezal rybinky jak bejvá na revolverech a některých pistolích s dřevěnou pažbičkou...colt 1911 apod.Nejni náhodou ta pažbička moc krátká? Kdysi dávno jsem z toho střílel,ale už si to nepamatuju jak to tam bylo.Jen jsem byl překvapenej,že se z toho nastřílet dalo a to i na víc než 50m!!! A přebíjení bez problémů..... Je to dobrá zbraň. A na tu dobu vůbec.

Jo hele a máš tam řemen u toho? Nebo jak to plánuješ nosit. Pouze v tom futrálu bez řemínku?

KSC vz.61

Tlumic planuju od Spear Arms, duvod presne co jsi popsal - les a jejda barak... Bohuzel musi na nej byt sklopka roztazena, je to nejaka verze novejsi, ne ze 60.let co bych chtel, ale to preziju.

Zdrsneni by urco slo udelat, ale na to poridim origo pazbicku, vychazi levnejc a rozmerove mi prijde shodna s origo. Do ruky krom klouzani padne jak ulitej.

Remen nemam. Pokud vim, tak na nej ani zadnej nedelaj. Poridim jak klasa pouzdro na bok, tak podpazak a bude.

Jako pokud te zajima a chces si ho nejdriv osahat, tak ho muzu vzit ukazat treba do Morrise apod.