Re: CG/VFC FNX-45

Já bych to neriskoval,určitě tě nechaj přeměřit komoru a ty další blbiny na Glocku a pak na tom co máš sám a porovnej.Rozdíly jsou někdy tak nepatrný při různých výrobcích a pak to nefunguje správně.Plechy na hop sice zaměnit např.jdou u TM a WE ale střílí to blbě.U úzkých hopů to už nejde,nebo jasně že to spatláš,ale u flat hopu je potřeba přesnost. Navíc podle mýho co jsem koukal na ten hop u Bendera z M4-resp.na tu gumičku-hopgumičku,mi přijde,že je to skoro to samý co ML.Sice nemá trojúhelník na bobánku,nebo tu "kleštinu",ale principově mi to tak přijde,i když to není asi flat hop.Tak prohlídni tu gumičku co máš.Zkontroluj otřepy.A namontuj po vytření oleje zpátky.Udělej omot teflonkou a věř,že to nebude střílet zle. Jestli pistoli potřebuješ na 30m a třeba i 50m tak to ta guma nejspíš dá. Montáž bych dělal pod silným světlem a lupou.Musí to bejt úplně rovně.Jak popisuješ že to zahýbá....nemůže to bejt větrem? Od někud foukne a kule 0,3g je dost nestabilní když fouká,zvláště na větší vzdálenost. Výstřel u GBB je jinej než u klasický palný zbraně. U GBB je to na aerodynamice, tu musíme zachovat do poslední chvíle. Kulička se musí točit a musí se točit rovně.To co popisuješ se může stát-a stává při šíkmý-šišatý-nerovný montáži hopgumy a nebo je tam nějaká nečistota,případně fakt vadnej výrobek-jedna stěna bobku je vyšší a je to tady.Zpočátku jde střela dobře,ale pak začne zahybat.Když to dělá soustavně stejně je to špatná hopguma.Taky ten plech může bejt blbě navohybanej-hopovej plech.

Odemykání je moment,kdy závěr začne odjíždět vzad a hlaveň poklesává.To musí chodit přesně a hladce.Lze dopilovat,děláva se hlavně u levnějších výrobců.Odemykání a zamykání prověříš tak,že si dáš pistoli v obou rukách do výše očí a rukou jako obtahuješ závěr až vychytáš to místo kde hlaveň jde dolů a pak zase nahoru,to nesmí drhnout.
Pokud nezměříš kolik tam máš,těžko se hnem z místa při upgradech.Proto doporučuju mít vlastní hradlo,ne kolik to má,ale proto,jestli neděláš kraviny a nejde to dolů,případně zda děláš správně. Držim palce. A piš dál,přijdem na to. ;)

Kouk jsem na to video.....je tam jasně vidět na hopgumu,je ve stylu WE úzkej hop,nebo A+ má to W nebo M,ta nemůže bejt až tak zlá.Jde jen o ten bobek.Jestli je pravá strana vyšší,nebo je ze strany delší,či kratší,případně jinej úhel a je to furt tak při střelbě jak říkáš,je guma špatná.,nebo je tam nějakej otřep z gumy,nebo kýho čerta.Vyměnil bych hopgumu za nějakou která by tam pásla jako starší co mám v zásobách a odzkoušel.Případně někdo tady psal že tam dával autobota do týhle a hlaveň crazyjet tuším nebo jen ML a byl překvapen přesností.na 50m A4 12krát z 15 ran to je víc než slušný.Tak by měl vědět jakej tam dal klíč.Ovšem nebezpečí u flat ML je,že dáš a zdá se dobrý,ale za 500-100ran to začne právě blbnout.Ono tu je všechno kolem tohodle už napsaný. Což znamená,že hopguma to nějakej čas podrží sama,ale pak je špatnej právě klíč a nebo místo kam klíč tlačí.Proto ty rozdílný klíče.Nejdou zaměnit,nepasovaly by do těch hopovejch plechů,jinak tlačej všechny na stejný místo.Omega váleček tam nepůjde a tensioner od elementu už vůbec.

Ještě....co se tejče klíčů aby jste v tom neměli hokej....co postuje Sadra 17 ten "I" klíč není pro Glocky only.Moris to má taky blbě označený. To je pro komory se širokým hopem obecně.Páč komory se širokým hopem maj jinej hopovej plech. A taky jsou Glocky s úzkým hopem,to jsou všechny novodobý zbraně WE včetně Glocků a tam jde ten klíč "F"A pak je klíč "T" a ten by měl jít na Glock od VFC,páč ten má zase jinej hopovej plech.Neříkám že by to třeba nešlo nějak popřeházet,ale raději dávám tak jak je dáno.,Pak to chodí moc pěkně.Ale musím si taky rejpnout.Krom glocků to chtělo vždycky dodělat, na jinejch zbraních to moc nefunguje jako když to jen popřeházíš a tradá,kdežto do gloka jen šup a makal jak divej. Navíc měla by tam bejt hlaveň s těma radiuskama a nevim zda to VFC má.Samo že jdou dodělat,ale tovární je tovární.Na gumy ML ať už Monster a nebo Makaron raději i hlavně ML když o tom víte málo nebo neumíte udělat ty radiusky. Teprve až uvidíte jak to lítá když je to všechno správně,pochopíte rozdíl a ten je ohromnej. Navíc všechno je tu už napsaný.

Jako vždy Vet to popsal perfektně :-) díky moc za vysvětlení mě to konečně pomohlo se orientovat v těch klíčích (mám zkušenost jenom s I )
Tohle by se mělo někde vytesat a už by se na to snad nikdo neptal .

Problem je najit tu informaci tady. Je to rozesety po ruznejch vlaknech a treba ten kdo si neprecte vlakno o FNX45, tak se bude ptat treba u berrety jestli tam jde flat hop. To same s hlavnema a gumickama.
Only in death does duty end.

Tak ja to teda skúsim najskôr znovu rozobrať, poriadne vyčistiť gumičku a nasadiť správne a rovno, omotať teflonkou a uvidím, čo to spraví. Vietor som vylúčil hneď, to bola streľba v závetrí kde hrozil nejaký vietor akurát z iného smeru , ale bolo pomerne bezvetrie, na to som dával bacha. Mne skôr nešlo do hlavy, že to neurobilo pri každom výstrele, ono písal som to už, ale niektoré išli rovno pomerne, niektoré zas tak ako som popísal vyššie s tým zahýbaním. Je tam nejaká šanca, že by došlo pri niektorom výstrele k nejakému miernej rotácii hop-up komory spolu s hlavňou, čo by teda spôsobilo to občasné vychyľovanie resp rovnú trajektóriu?

To odomykanie som skontroloval teda a chodí to pekne, ten pokles vyzerá byť bez nejakého drhnutia.

No ja som o tých kľúčoch doposiaľ nepočul, tak preto som bol v tom, že stačí vymeniť hlaveň + gumu za to čo tam je, každopádne by to asi teda fungovalo, ale ako píšeš, s tým kľúčom by ten flat efekt robil to čo má a dostal by som z toho maximum, ak správne chápem, čo píšeš. Presne pre to, že si neviem dorobiť veci sám, som chcel práve kombinovať len ML + ML aby som sa vyhol nejakým rozdielom. No k zmeraniu komory v Glocku sa asi ťažko niekde dopátram aby som vedel, či to je zhodné :/ .
Ono asi bez toho kľúču to nemá moc význam ani meniť, teda zlepšenie by som očakával ale proste nebolo by to maximum. Len na druhej strane zlý kľúč by mohol byť ešte väčšie zlo, ako teda píšeš, že to začne blbnúť.
Veľká škoda je, že to napriek veľmi dobrému vysvetleniu nemám ukázané konkrétne na dieloch, aby som vedel kde a ako to má tlačiť správne, z toho by som sa vedel odraziť.
V tých kľúčoch ale mám už teda aj ja viac jasno. Tie "radiusky" sú čo konkrétne, to keď tak môžem pozrieť pri tom rozoberaní, možno to niekomu ďalej môže pomocť.
GHK-AK 105
VFC FNX-45