Re: CG/VFC FNX-45

Jojo, ja to nemyslel nijak zle. Zkus a uvidis. Ja dal do pistole i 70tku protozebyla zrovna po ruce a strili to hezky. Pokud se ti neco vali doma, tak to zkus. Jinak pozor na hlavne, vyrezy a pritlaky.
Only in death does duty end.

Jasné, viem ako si to myslel :) No s tými dolaďovačkami mám ešte trochu problém, keďže v upgradovaní som zelenáč :D Neviem ako by to malo ideálne vyzerať / chovať sa, no pokiaľ vidím rozdiel a strieľa to dobre (aspoň podľa mňa) , tak som spokojný. Je však niečo konkrétne na čo by som si mal dávať pozor? Čo sa týka prítlaku tak tam akurát dávam bacha aby bol pekne vycentrovaný v strede, ale výrezy a to či gumička má / nemá pretŕčať kúsok a pod, v tom zrovna doma nie som.
GHK-AK 105
VFC FNX-45

ML gumicky musi mit specialni pritlacny valecek ktery je ze shora co je raminko kulaty a tam kde tlaci na gumu je to obdelnik, kteru je prohloubeny jako lodka vzhuru nohama. To dela , ze to na gumicku tlaci v cely plose pritlaku.

S hlavni se to ma tak, ze ten pritlak potrebuje delsi plochu tak i to potrebuje vetsi vyrez aby to mohlo tlacit. To je treba problem u WE zaklad hlavni. Vfc m4 ma hlaven, ktera tenhle system umi a fungejou tam ML gumicky. Vfc pistoli jsem vevnitr nevidel, ale predpokladam, ze WE je v rozdilu vyrezu hlavni sama a ze to na ostatnich znackach funguje normalne.

https://www.google.cz/search?q=ml+omega ... 6cG7yIHBEM:

Predpokladám,že popisuješ omega prítlak od ML všakže? Už teda chápem asi, čo znamená "využiť flat hop naplno" . Ďakujem za objasnenie :)
Ono preto som chcel rovno kupovať aj ML hlaveň, nech nie je s týmto problém, predpokladám, že tam je ten výrez presne prispôsobený. Akurát teda do pistole sa prítlak nedá dať myslím, že? Tam je ten prítlak vstavaný.

//edit: aha už som si všimol ten link. Tak som tipoval správne
GHK-AK 105
VFC FNX-45

U pistolí je to zase trochu jinak, ten přítlak tam nedáš, většina má takový plechový ramínko ohýbaný. A přítlak na flat hop se řeší různýma kovovýma malýma plechama, říkají tomu klíč/key.

No ML dělá přímo klíč na pistole pro hop,ale tuším jen pro Glock? Jako pro VFC, To nevim jestli pasuje i na tuhle co máš. Pak to bude fungovat.Jinak samotnou gumu bych tam raději nedával,bez toho klíče to nefunguje dobře. A doma nedoděláš a když jsi laik tak už vůbec ne. Zjisti jak to tam je. Pak zjisti rychlost na tom co v pistoli máš. A dálku dostřelu-rovně naštelovanýho na bojovou hodnotu. Pak se můžeme bavit co dál. Závadu na komoře nebo hlavni nečekám. Ještě zkontroluj odemykání hlavně,jestli tam se hlaveň nenatáčí nakřivo nebo tak něco a případně uprav. Odemykat to musí úplně rovně A čistě bez zádrhelů a poskakování.

Ja by som to teda skúsil potom nafotiť aspoň to vnútro aby ste vedeli ako to vyzerá, vám to povie viac ako mne. Hop som šteloval a strieľal akurát na vačšiu vzdialenosť aby som videl akú má BB trajektóriu na vačšie vzdialenosti (50+m). Po približne 30 m naberala smer doprava a potom zahla naspäť doľava s tým, že sa nevrátila do pôvodnej trajektórie BB, ale proste zanieslo ju do ľava. Potom dalšia šla pomerne rovno. Proste ako ktorá, nebolo to vôbec konzistentné. Čistil som predtým gumičku, hlaveň, aby tam neboli nejaké nečistoty ktoré by to mohli spôsobovať. No myslím, že na tých 20-30 metrov šli tie BB rovno. Hlavne neviem prečo to napr. nezanesie do ľava, vždy keď vyšla z trajektórie tak doprava a potom zahla pomerne prudko do ľava, nikdy nie naopak.
Merák bohužiaľ nemám, ale skúsim to niekde zmerať na tých 30. Prosím ťa vet,čo konkrétne myslíš s tým odomykaním hlavne, na čo sa mám upriamiť?

//edit: Tu je link na rozborku, je to v čase kedy sa dostal k rozborke komory. - https://youtu.be/7xguBr7b4Hk?t=164
GHK-AK 105
VFC FNX-45