Re: VFC (umarex) G28/HK417

No spravne by to melo ject po lyzine-nach a teprve odpojovat u toho kolecka na zasobniku pripadne kdyz je reseter teda jinde,nebo jinak...inokatsu to ma taky na prd a slozity to neni.Tutac to nebude tak jak bych chtel.Pruzina recoilu bude slaba a draha by me stvala tak kratka. Kdyz nekde pridam jako vyrobce,musim zakonite nekde zase ubrat. Ja strilel akorat z ty G5 a nejak mi to nesedlo,nevim proc,ale nesedlo.Mluvil jsem o tom dneska s T-dogem.Strilel ze 417 a taky mu to nesedlo,proste neni to ono.Az to budu mit zas v ruce,prozkoumam to vic.

skype3x3 píše:Spitfire: VFC nerobi zaver z ocele ale zo ZinkAl-u. A ta pruzina od Stefana tiez nie je az tak tvrda ako ma ostra AR, mam ju tiez v svojej 417 a taktiez som mal doma vratnu pruzinu na ostru AR (skusal som co to spravi vo VFC 416 no ani neobtiahlo BB).

Překvapil si mě v obou bodech. Nezkoušel jsem tedy pruzinu dovnitř dávat, ale na osahání tam moc rozdíl nebyl. Zdání klame.
KWA MP9A1

veteran píše:No spravne by to melo ject po lyzine-nach a teprve odpojovat u toho kolecka na zasobniku pripadne kdyz je reseter teda jinde,nebo jinak...inokatsu to ma taky na prd a slozity to neni.Tutac to nebude tak jak bych chtel.Pruzina recoilu bude slaba a draha by me stvala tak kratka. Kdyz nekde pridam jako vyrobce,musim zakonite nekde zase ubrat. Ja strilel akorat z ty G5 a nejak mi to nesedlo,nevim proc,ale nesedlo.Mluvil jsem o tom dneska s T-dogem.Strilel ze 417 a taky mu to nesedlo,proste neni to ono.Az to budu mit zas v ruce,prozkoumam to vic.

Takhle, spotřebu plynu měl lepší určitě GHK, tohle mi přijde že žere plynu dost. Nicméně par zbraní jsem měl v ruce taky ( včetně inokatsu a WE ) a vfc má rozhodne největší zpětný ráz i vypadá nejrealističtěji. Jak určitě skype3x3 potvrdí ze své hk417, při natažení pušky by člověk oproti ostré rozdíl nepoznal si myslím.
KWA MP9A1

Tak je vseobecne zname ze najvacsi kick mala VFC 417, dokym nevydali SR 25.
No mne vsak kick ktory mala 417 v zaklade nestacil, a preto som ten smiesny plastovy buffer vymenil za ocelovy (vaha cca 180 gramov), vytoceny na sustruhu a vratna pruzina je ako som uz spominal od Stefana Tierlinga. V takejto zostave to uz dava ine pecky...
Ide to samozrejme vsetko na ukor spotreby, ktoru vsak pri HPA vôbec neriesim, mam vlastnu vysokotlaku pumpu...

:D Když to tak čtu to všechno pro a proti-dík Skype žes tam měl ty dodatky a dovysvětlivky...tak je to přesně jak říkám,něco tomu chybí a není to prostě ono.Nikdy to nebude ono žejo,vždycky musim někde slevit.(nepočítám sem HPA a ostrý verze,to už ono je). a taky to,že nikdo kdo to platil neřekne že to není ono jak si představoval. Jedinej kdo veřejně řekne že narazil a nebo že si to představoval jinak jsem akorát já a teď Skype 3krát3-páč přesně: on to neřeší dá HPA poupraví ráz a střílí, nestydí se za to. Protože teprv s výkonem a pěkným zpětým rázem je to ono.A tady jde víc o ten zpětnej ráz,páč to,že ti to střílí namísto 120m/sec jenom 100m/sec tě až tolik zase netrápí jako pěknej zvuk zpětnýho rázu. Zbraň prostě musí kopnout a to i pistole,jinak si to moc neužijem .Furt to slyším na hradlech: ....."no moc velkej fofr to nemá,ale kope to jak kůň a zvuk je nádhernej,jsem spokojenej"........jasně že úplně spokojenej nebude a pídí se po dalším zvýšení výkonu,ale hlavně že to pěkně kope,to je důležitější....ono když už jsi na akci,tak jestli někoho trefíš není zásadní,ale hlavně jakej máš pocit ze střelby. To rozhoduje.Mě v tuhle chvíli zajíimal ten system jak to dali do kupy a hlavně kde to ojebali že to jde tak dobře.Páč něco ojebat museli.Tak už vím co a jak.Ale každopádně až se mi to dostane do ruky tak to prohlídnu pořádně,páč cokoli by se možná dalo aplikovat a vylepšit všude.Určitě je to zajímavý řešení do kterýho se pustili a jak vidno,tak s úspěchem.Je vidět,že jsou tam lidi co věci rozumí.No a nechaj si to zaplatit teda,páč fakt nevim co je na tom tak drahýho,když je to ještě ke všemu jednodušší než jiný systemy.Bezva,dík za konzultaci.

Myslím si vete že by se ti líbil zpětný ráz novych pistoli od VFC, ale tam je to fakt na úkor plynu - Cca 1 zásobník na propylenu to dá když je teplo. Jako dají i víc, ale už to není ono.

Do G28 jsem ocelový buffer nedával, i když přejdu na HPA a mám to v plánu. Což o ten zvuk vete, ten má zbraň dobrej. Takovej že to cinkne. Nicméně s výkonem co tam teď mám, tedy necelých 150 s 0.4 to vydrží v takový ty teplotě okolo 20 stupňů Cca 60 kuliček, ale to už s bídou. Spis 40. Což jsou dva zásobníky, jelikož je máme na dvacet. S pružinou od toho. Steffana je to Cca 30 kuliček na propylenu s plnou silou a že ještě nepozorujes že by závěr šel pomaleji.

Tedy spotřeba poměrně dost - 30 kuliček vystrilis jak nic. Teda hlavně u hk417 která má dávku, to já nemám. Nicméně spotřeba plynu mě netrápí kvůli ceně, ale kvůli tomu že mi přijde naprd pokaždé tahat z batohu bombu s propylenem, a plnit.

A ještě jeden faktor proč to chci na hpa, kterej ostatním bude připadat směšný... je mi líto po akci vypustit plyn. Zásobníky musíš mít furt plný, připraveny a naplněny. Jenže když už Jedes domu, co s tím? Plnej zásobník nenechavam, jen trochu plynu. Takže buď vypustit, nebo vystrilet - obojí zbytečný.

Když budu mít čas tak ti nějak tu zbraň víc nafotim, hlavně zevnitř.
KWA MP9A1

Já až to budu mít v ruce můžu něco soudit.Taky nechávám plyn v zásobníkách a taky je mám plný kulí tohle mě netrápí.Ono každý má něco svýho co je moc fajn a něco co až tak fajn není.To je prostě taková daň kterou musíme dát.
Já osobně na hadici doufám nepůjdu,je to takovej můj zákus.Ale rozhodně se nemusíš stydět že ji tam chceš.Nic na tom není.Je to pohodlnější.

Ono je to hrozne subjektivni. Pocity ze strelby a podobne. Chce to vzit do hospody a nekomu to rozlozit a postracet mu tam vsechno :) . Vete ten vzduch je "bombovej" :) . Hadice nevadi je to jak popruh. Muze ti vadit prebijeni nebo koukani samců ze zasobniku.

Jinak ja se ptal hlavne na ty jiny znacky jak se treba i ojede. Ja jsem si koupil Scar asi v dubnu a v rijnu uz je pekne dojebanej. Strili porad dobre, ale komora se uz hejbe nejsou tam zavity. Nosic nosice zaveru prdlej jako u vsech Scaru a podobny veci. S mym poctem vystrelu jsem rad ze mam zbrane 4 najistotu. Ale kdyby jina znacka vydrzela 2 nebo 3x tolik co We tak bych si koupil zbran 1 a byl by pokoj.
Only in death does duty end.

Takhle, já vystřílím prd. Proto to nemohu moc hodnotit ale doporučím ti GHK který je ověřený, VFC nemám ojetý skoro vůbec, ale tam je výstřelů opravdu minimum... Ale co se týče výdrže těch GHK, tak admin gasguns.info tedy nugentgl má zbraní od GHK snad 6 nebo ještě víc, a má i verzi AK z roku 2010, tedy skoro 7 let stará zbraň. Co říkal tak vystřílel za ty léta cca 10-15 000 výstřelů, pušku ukazoval, a byla v perfektním stavu. Ale jednou musel něco měnit, myslím že to bylo kladívko spouště. Nejsem si jistý.
KWA MP9A1